Onderzoeken en behandelingen

Bloed/labo

Bloed/labo

Onze praktijk is uitgerust met eigen bloedanalysetoestellen waardoor we zeer snel een volledig bloedonderzoek kunnen uitvoeren. Ook de meeste urine- en faeces analysen en andere onderzoeken zoals antibiogram, microscopie,.. worden op de praktijk uitgevoerd. Specifieke testen worden naar een labo doorgestuurd.

Bloeddrukmeting

Bloeddrukmeting

Met onze moderne en professionele bloeddrukmeter controleren we de bloeddruk van uw huisdier. Vooral oudere katten hebben een verhoogd risico op problemen met de bloeddruk (verhoogde bloeddruk). Het meten van de bloeddruk verloopt pijnloos en snel.

Chirurgie

Chirurgie

U kan bij ons terecht voor zowel routine als meer gecompliceerde chirurgische ingrepen. Uiteraard wordt hiervoor steeds een afspraak gemaakt. Bij het maken van deze afspraak bespreken we het praktische verloop van de ingreep (o.a. nuchter, naverzorging, medicatie,…). Voor operaties maken we gebruik van gasanesthesie met uitgebreide monitoring zoals hartbewaking, saturatie, bloeddrukmeting, capnografie, gasanalyse,…

Hartonderzoek

Hartonderzoek

Indien uw huisdier problemen met het hart zou vertonen adviseren wij een hartonderzoek. Dit bestaat o.a. uit het nemen van een EKG, eventueel aangevuld met een radiografie van de borstkas en een bloedonderzoek. Dit gebeurt telkens na afspraak en op de vestiging in Waasmunster.

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming

Wij beschikken over digitale radiografie. Het nemen van radiografieën gebeurt niet tijdens de spreekuren, hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt op de vestiging in Waasmunster. Ook voor echografie of endoscopie dient u op voorhand een afspraak te maken.

tanden

tanden

Met onze uitgebreide tandunit en tandradiografie wordt het gebit van uw dier professioneel behandeld. Gebitsreinigingen en tandbehandelingen gebeuren steeds onder narcose.